QUI SOM ?

Es va instituir a Vulpellac (Nif. G-1778062) el juliol del 2003 amb motiu de la imminent construcció d’una macroplanta de tractaments de residus, ”ecoparc”, que recolliria 100.000 tones de residus l’any!, al mig d’un paratge de gran valor arqueològic, històric i natural: Les pedreres iberes dels Clots de Sant Julià, que per les seves característiques rocoses-sorrenques és hàbitat de aus, rèptils i amfibis poc comuns. Sos Empordanet! Va donar l’alternativa a l’Ajuntament de ubicar-la al polígon industrial de Fonteta, situat a 1km.
info@sosempordanet.org
MISSIÓ             COM ACTUEM       REPTES         FRUITS        

OPINIO DE SOS EMPORDANET

EL SEGLE DE LA GENT --------------- ECOTURISME ------------------------DESERTITZEM ----------------- ELS CLOTS DE SANT JULIA
Doble click sobre les imatges per ampliar

Declaración de BCIN a Vulpellac

ARXIU DEL BLOG

dimarts, 8 de gener del 2013


CARTA D'UNA VEÏNA DE LA BISBAL


NO MÉS AGRESSIONS AL TERRITORI!

Aquesta planta és un disbarat més en el nostre  territori! 
El tractament dels residus perillosos pot generar molts impactes en el territori i la incineració de residus en general generà gasos tòxics i molt contaminants entre ells les dioxines i furans que són carcerífers i altres moltes substàncies (segons Greenpeace unes 5.000 de composició variada) de les quals es desconeix encara els efectes sobre la salut. Aquests gasos no només son perjudicials per la salut humana sinó que també passen a la cadena tròfica al contaminar els camps, pastures i boscos.

Naturalment una planta d'aquest tipus i d'aquesta mida en el nostre petit territori generarà també moltes molèsties als pobles veïns, saturarà carreteres, risc d'accidents amb mercaderies perilloses, sorolls i pudors

Els residus tòxics i perillosos s'han d'evitar, hi ha moltes tecnologies de substitució de productes i processos per a la prevenció i  allà on no es puguin evitar s'han de minimitzar i neutralitzar "in situ", i no camuflar-los en els boscos de l'Empordà cada vagada més minvats, o en els polígons industrials de casa nostra al costat dels nostres habitatges i conreus.

No volem aquesta planta ni a l'entorn d'Els Clots de Sant Julià ni a a cap polígon industrial del nostre petit Empordà, ni aquí ni en lloc! L'Empordà ja ha estat prou tocat, NO MÉS AGRESSIONS AL TERRITORI!
Per tant volem una concentració de protesta contra aquesta instal·lació de residus que no té cap raó de ser en el nostre petit país, dret a decidir també amb aquest tipus de qüèstions.